8 Eylül 2013 Pazar

Posted by AYSEGUL On 11:30
Eskiden yeni bir telefona (yanda bilgisayara) terfi etmek, ev taşımak gibiydi… Bütün verilerinizi tek tek, elle taşımanız gerekiyordu. Şimdi ise verilerimiz “bulutların” üzerinde ve örneğin iPhone’umuzu daha üst bir modeliyle değiştireceksek (eğer iCloud servisi açıksa) sadece yeni iPhone’un internete bağlı olması ve kullanıcı adı-parolamızı girmemiz yetiyor. Bu, Android telefonlarda da benzer şekilde…
Peki iPhone sahibiysek ve değişiklik yapmaya karar verip, Android’e geçeceksek? iPhone ile çektiğimiz yüzlerce fotoğrafımızı, videomuzu kaybetmeden yedeklemenin bir yolu var mı?
Elbette. Çözüm yine bulutta. Örneğin, Dropbox’un iPhone uygulamasını indirerek, tüm fotoğraflarımızı senkronize edebiliriz. (Dropbox 2 GB ücretsiz alan sağlıyor, daha fazla alan için ödeme yapmanız gerekiyor.)
Ya da Apple’ın kendi iCloud servisi ile 5 GB ücretsiz depolama sağlayabiliriz.
Ancak, 16 GB’lık bir iPhone’u eğer “dolu dolu” kullanıyorsanız ya ücretli servisleri tercih edeceksiniz ya da Yahoo’nun 1 Terabyte ücretsiz yer sağlayan Flickr hizmetini…
                                                  
Peki, Flickr ile fotoğraf ve videolarımızı nasıl yedekleyebiliriz?
1. iPhone’u bilgisayarınıza bağlayın ve iPhoto programını çalıştırın. Yeni bir klasör oluşturup, cihazdaki tüm fotoğrafları klasörün içine indirin.
2. Daha sonra “Export” sekmesini tıklayın, dosya boyutunu “gerçek boy” olarak seçin ve bilgisayara aktarın.
3. Tarayıcınızla Flickr hesabınıza girin, sağ üst köşedeki “upload” linkine tıklayarak fotoğraflarınızı Flickr’a yükleyin. Flickr’a her defasında 200 fotoğraf aktarabiliyorsunuz, bu yüzden aynı işlemi bir kaç kez tekrarlamanız gerekebilir. Ayrıca, fotoğrafları yüklemeden önce gizlilik ayarlarınızı gözden geçirin ve özel fotoğraflarınızın herkese açık görüntülenmeyeceğine dikkat edin.
kaynak:http://sosyalmedya-tr.com/

0 yorum:

Yorum Gönder