14 Temmuz 2013 Pazar

Posted by AYSEGUL On 07:40

FOTOĞRAF PAYLAŞIM SERVİSLERİ



 Flickr : Dünyanın önde gelen fotoğraf yükleme ve paylaşma sitelerinden birisi. Modern web tarayıcınızdan Flickr web sitesine girerek Flickr hesabınıza giriş yapabilir ve hesabınızla ilgili çeşitli işlemler gerçekleştirebilirsiniz. Yenilenmiş fotoğraf yükleme sistemi sayesinde dilediğiniz boyutta fotoğrafı sisteme kayıt edebilir, arkadaşlarınız ile anında paylaşımda bulunabilirsiniz.

   Genel özellikleri:
  • Yenilenmiş arayüzü ile tüm tarayıcılarda otomatik boyutlandırma yapması.
  • Yüksek çözünürlüklü fotoğrafları lightbox içeriğinde açmakta. Bu sayede sayfalar arasında dolaşmanızın önüne geçmekte.
  • Yüklediğiniz fotoğraflar üzerinde izinleri belirleyerek herkese görünmesini engelleyebilirsiniz.
  • Tam ekran moduna geçerek fotoğrafı daha net görüntüleyebilir ve diğer fotoğraflar arasında hızlı gezintilere çıkabilirsiniz.
  • Her fotoğrafınıza bir başlık, hikayesi ve diğer gerekli bilgileri girebilirsiniz.
  • Çektiğiniz yeri isterseniz konumunu girebilir ya da mevcut lokasyon bilgisi ekleyen bir kameranız var ise otomatik olarak bu bilgiyi Flickr sayfanızda gösterebilirsiniz.



İnstagram:Instagram iPhone ve Android tabanlı akıllı cep telefonlarınızla çektiğiniz fotoğraflarınızı çeşitli filtreler kullanıp görsel olarak geliştrip / renklendirerek, sizi takip eden arkadaşlarınızla paylaşmanızı sağlar.
Facebook, Twitter gibi diğer popüler sosyal medya siteleriyle de entegre olan Instagram, instagram üzerinde paylaştığınız bir fotoğrafı diğer ağlaradad hızlı ve kolay biçimde yollamanızı sağlar.
Instagram tamamen ücretsizdir.



Fotolog : Web 2.0 tabanlı paylaşılan photoblog web sitesi . 30 milyon kayıtlı kullanıcı ile, online fotoğraf günlükler veya fotoğraf bloglar üzerinden fotoğraf paylaşımı için en eski ve en büyük sitelerinden biridir.oogle tarafından yönetilen Flickr’a alternatif olabilecek bir sitedir. Daha çok Güney Amerika’da ve İspanya’da popülerdir. Photoblog diye tanımlayabiliriz kendisini. Normal bloglarda nasıl yazılarla bir şeyler anlatıyorsak Fotologta da fotoğraflarla anlatıyorsunuz.

Dailybooth: Twitterda kendinizi 140 karakterle anlatırsınız, Dailybooth da ise fotoğrafınızla. Her gün bir fotoğrafınızı yükleyerek (Web cam ile çekerek daha çok) kendinizi tanıtır, o gün ne yaptığınızı vs. anlatırsınız. Özellikle ABD, Rusya ve Birleşik Krallık gibi ülkelerde oldukça çok kullanılmakta bu site




Picasa: Picasa, basit bir grafik düzenleme aracıdır.Aynı zamanda bilgisayarınızda grafikleri de windows resim ve faks görüntüleyicisinden çok daha mükemmel bir şekilde görüntüler.Programın kullanımının basitliği, fotoğraflarınızı kolayca düzenleme imkanı sunar.Bu programla resim dosyalarınızı düzenleyebildiğiniz gibi, slayt ve kolaj çalışmaları da yapabilirsiniz.Fotoğrafınıza coğrafi etiket ekleme özelliği 



Photobucket:Photobucket, İnternet'in en popüler fotoğraf ve video paylaşım sitelerinden biridir. Milyonlarca kişisel fotoğraf, grafik, slayt şovlar ve MySpace, Facebook, Bebo, Friendster, eBay, Craiglist, Blogger ve Xanga gibi sitelere eklenen günlük yüzbinlerce video linki sizi bekliyor. Linklemeye ek olarak, Photobucket kullanıcıları kendi kişisel resim ve videolarını e-posta, anlık mesajlaşma ve mobil cihazlar aracılığıyla paylaşabilirler. 


 ImageShack:Dünyada en çok kullanılan ücretsiz fotoğraf yükleme ve yayınlama sitelerinden biridir. Ücretsiz olmasının yanında Pro özellikler imageshack sitesinde’de mevcuttur. Sitede 2 tarz pro üyelik vardır (Premium Basic – Premium Pro). Bu 2 üyelik arasında tek fark basic sürümde “Backup”özelliği yoktur. Servislerin fiyatları ise 3 Aylık Premium Basic Pro Paket 3.00 dolar , 1 Aylık Premium Pro Paket 4.00 dolar , 6 Aylık Premium Pro Paket 19.00 dolar , 1 Yıllık Premium Pro Paket 34.00 dolar olarak belirlenmiş. ImageShack sitesinde de diğer sitelerde olduğu gibi limitsiz fotoğraf alanı, reklamsız gezinme ve animasyonlu gif desteği vardır.

Smugmug:Fotoğraf paylaşım ve depolama servislerinden bir diğeri Smugmug‘un özelliklerinden biri geniş bant genişliği ve limitsiz fotoğraf yüklemenin yanında size subdomain imkanı sunuyor olmasıdır. Yani Smugmug üyeliği ile http://www.turknikon.smugmug.com/ gibi bir internet adresine sahip olmanız mümkündür. Smugmug’un ücretli üyelikleri aylık 5 dolar ile yıllık 150 dolar arasında değişmektedir. Siteye Facebook kullanıcınız ile de giriş yapmanız mümkündür. Smugmug‘a üye olarak 14 günlük ücretsiz sürümünü deneyebilirsiniz.

Gravatar:Onlarca farklı web sitesinde üyeliğiniz varsa ya da çeşitli yerlerde kendi adınızla yorum yazmak istiyorsanız avatar fotoğrafınız da olsun kendi adımla yazayım iletişim bilgilerimde bulunsun diyorsanız sizin için yapılmış bir site. WordPress kullanıcılarının çoğu bu servisi kullanmaktadır.


Panoramio:Google Maps için Google tarafından satın alınmış çevrenizdeki mekanların fotoğraflarını paylaşabileceğiniz bir site. Evinizin önünü çektiğiniz fotoğraf mutlaka birinin işine yarayacaktır. Çektiğiniz fotoğraflar değerlendirmeye alınmakta ve uygun görünenler Google Maps’te yayınlanmakta.


Foodspotting:Bu site kendini gurme hissedenler için. Gittiğiniz restorandaki yemeğinizin resmini çekip yayınlıyorsunuz. Biz daha çok bunun için Foursquare kullanıyoruz ama “yemek” yemek için Foodspotting kullanmakta fayda var.


0 yorum:

Yorum Gönder