8 Eylül 2013 Pazar

Posted by AYSEGUL On 11:31
Sektörün -nispeten- küçük firmalarının yarı-akıllı saat ürünleriyle pazarda verdikleri iki yıllık sınav, dünya devlerinin gözünü doldurdu. Akıllı saat piyasası Samsung’un sahaya girişi ile çağ atladı. Şimdi Sony, Apple ve Google’ın kendi akıllı saatleri ile savaşı kızıştıracağı günler bekleniyor.
Görünen o ki teknoloji devleri akıllı telefondan sonra akıllı saat ile cephe genişletecek.
140 Milyon Akıllı Saat
Peki şu an dünya çapında satış rakamları bir kaç binlerle ifade edilen akıllı saatler, dünya devlerinin milyar dolarlık bütçelerini tatmin edecek mi?
ABI isimli araştırma şirketi için çalışan mobil endüstri analisti Jeff Orr’a göre, Samsung ve Qualcomm’un akıllı telefonlarını tanıtması ile birlikte bu yıl dünya çapında 1.2 milyon akıllı saat satılacak. Bu rakam 2014′te 7 milyona, 2018′de ise tam 140 milyona yükselecek.
Gartner’ın analisti Angela McIntyre’ye göre ise bu yıl 5 milyon akıllı saat siparişi bekleniyor.
Analistler, bu yükselişi akıllı telefonların katlanarak artan satış rakamlarına benzetiyor ve aynı başarıyı bekliyor. Zira 2007′de tüm dünyada 100 milyon akıllı telefon satılırken, bu yıl bu rakam 1 milyarı geçti.
Benzer bir pazar yükselişi, henüz emekleme döneminde olan akıllı gözlük satışları için de bekleniyor. Uzmanlar bugün Google Glass ön satışlarına tüm dünyada 100 bin talep olduğunu ancak önümüzdeki yıl bu sayının tam 200 kat artarak 2 milyona, 2018′de ise 75 milyona çıkacağını belirtiyor.
kaynak:http://sosyalmedya-tr.com

0 yorum:

Yorum Gönder