10 Temmuz 2013 Çarşamba

Posted by AYSEGUL On 06:26
E-mail marketing, dijital pazarlamanın olmazsa olmazlarındandır. Tüm stratejilerde hep üst sıralarda yer bulan ve toplu mail gönderimi olarak tanımlayabileceğimiz e-mail marketing, her ne kadar marka ve hedef kitleye göre değişkenlik gösterse de günümüz şartlarında markalar için altın değerindedir. Web 2.0’dan 3.0’a geçişin hesapları yapılırken bu uçsuz bucaksız mecrada mailler havalarda uçuşmaktadır. Belki de hepimiz gün içerisinde yüzlerce spam (izinsiz) mail ile karşı karşıya kalıyoruz.
E-mail Marketing Ve Spam MaillerMarkalar genelde müşterileri ile iletişim kurmak ve dijital pazarlamanın gereklerini yerine getirmek için diğer alternatiflere göre uygun maliyetli olan e-mail marketing hizmetini tercih ediyor. Sektörel olarak çok etkin kullanılabildiği gibi marka ve hedef kitleye yönelik faydasız bir çalışma olabilme riskini de taşıyor.
Aslında hepimiz ilgi duyduğumuz konularla ilgili bilgi almak isteriz ve ilgi alanlarımızla ilgili posta kutumuza düşen mailler bizleri çok da rahatsız etmez. Tabi bu durumda mail gelme sıklığı ve içeriğinde önemi büyüktür. Ancak süreki bir markanın tacizine maruz kalmak çekilir şey değil!
Peki hepimizin rahatsızlık duyduğu ama markarın vazgeçemediği bu e-mail marketing sistemi nasıl çalışır?
E-mail Marketing, bir server üzerinden yapılan toplu (izinli veya izinsiz) mail gönderme hizmetidir. Bu işlem mail listesinede ki ekli kişilere belli periyotlarda tekrarlarak yapılır. Kullanıcının izni olmadan mail göndermek aslında etik kurallara aykırıdır ve spam mail olarak kabul edilir.

Diğer bir deyişle Spam mail nedir?
Öncelikler her iletinin bir spam olmadığını bilmek gerekir. FTC, talep edilmeden gönderilen yani kullanıcının izni olmadan gönderilen ticari e-mail’leri spam olarak adlandırır. Birleşik Devletler CAN-SPAM yasası da bir e-mail’i yasadışı yapan unsurları belirlemiştir. Bununla birlikte hem kanunlar hem de ISP bekçileri tarafından tanımlanan iki çeşit spam olduğunu aklınızdan çıkarmayın.
Aslında gelen kutunuzu temizlerken amacı ve ne olduğu belli olmayan, bilgi içermeyen çok sayıda spam mail  görebilirsiniz. Bunlar içerisinde link bulunmayan, alıcıları harekete geçirmeye teşvik etmeyen ve gelir elde etmeyi hedeflemeyen iletilerdir. Gelen mailerin çoğu, hiçbir anlamı olmayan ve içinde hiçbir ürünün tanıtımı yapılmayan düz yazılardan ibarettir.
Bunların dışında markalar tarafından tamamen pazarlamaya yönelik kullanıcılara gönderilen mail trafiğide söz konusudur. İncelenen spam mesajlarının bir kısmı alıcılarla bire-bir ilişki kurmaya çalışırken, diğer gönderiler daha çok bir ürünü dayatan kapsamlı spamlardır.
Spam mailin görsel anlatımı için aşağıdaki videoyu izleyebilirsiniz.



 




İnternetin kullanıcılarının ve internet sektörüyle ilgilenen kişi sayısının artmasıyla birlikte spam yöntemleride değişiklik göstermeye başladı. Markalar tüketiceye ulaşmak için çeşitli yollar deneyerek amaçlarına ulaşmayı başarmaktadırlar. Ülkemizde e-mail marketing yoluyla yapılan bir pazarlama çalışmasında tüketicilerin posta kutularına düşen mailleri görüntüleme veya maillere dönüşüm oranları yaklaşık %4’tür. Maliyetler göz önüne alındığında bu oran oldukça başarılı bir rakamdır. Tanınmış markaların başarılı yöntemler kullanarak hazırladığı e-posta pazarlama yöntemleriyle spam maillerini kıyaslayacak olursak, bir çok farklılık görebiliriz.   


kaynak:http://sosyalmedya-tr.com

0 yorum:

Yorum Gönder