10 Temmuz 2013 Çarşamba

Posted by AYSEGUL On 06:51
90′lı yılların ortalarında hayatımıza giren internet, bir çoğumuzu esir aldı bir diğer çoğunluğu da hızla kendine adapte etmeye devam ediyor. Her gün 10′larca veri ve bilgi tarafımıza ulaşıyor. Diğer bir değişle tam bir bilgi bombardımanı altında olduğumuzuda söyleyebiliriz.
Kendimize yeni oyuncaklar üretiyoruz sürekli. Önceleri büyük kasalı taşınmaz(!) bilgisayarlarımız vardı, sonra taşınabilir notebooklarımız oldu. Dedik ki daha iyisi olmalı, alın size tablet pc’ler , O da yetmedi akıllı telefonlar hayatımıza girdi ve tam bir esir hayatı yaşamaya başladık. Öyle ki televizyon izleme ve radyo dinleme alışkanlıklarımız yerini başka alışkanlıklara bıraktı. Artık mobil bir hayatın içindeyiz, iletişim hızı son derece yüksek ve bizler bu hayata uyum sağlamaya çalışıyoruz.

mobil yaşamPeki durum böyle olunca, 1 gün (24 saat içerisinde) internette neler oluyor hiç düşündünüz mü?
Bu yeni hayata o kadar alışmışız ki farkında olmadan saatlerimizi, günlerimizi harcıyoruz karşısında. Peki yalnızca bizmiyiz bunu yaşaya? Hayır, yalnızca biz değiliz. Her ne kadar toplum olarak tüketmeyi çok sevip, üretkenlik konusunda aksiyon almasakda dünya genelinde de durum pek farkı  değil.
Gelin hep beraber dünya genelinde 1 bir gün içerisinde internette neler oluyor bir göz atalım.

  1. Yaklaşık 294 milyar e-mail gönderiliyor.
  2. Ortalama 2 milyon blog postalanıyor.
  3. 864 bin saatlik video YouTube’a yükleniyor.
  4. 1 günlük internet trafiğindeki her tür bilgiyi ve işlemi depolamak isteseniz bunun için 168 milyon DVD’ye ihtiyacınız olacak.
  5. 1 günlük internet trafiğindeki işlemleri sıradan postayla yapmak isteseniz bu tam 2 yılınızı alacak.
  6. 1 günde postalanan 2 milyon blogu Time dergisinde yayınlamaya kalksanız 770 yıllığına derginin bütün sayfalarını rezerve etmiş olursunuz. 

Örneğin, Facebook’u günde 172 milyon farklı (unique) kişi ziyaret ediyor. Twitter için bu sayı 40 milyon. LinkedIn için 22, Google Plus için 20, Pinterest için ise 17 milyon kişi.
Kullanıcıların sadece Facebook’ta 24 saat içinde harcadıkları süre 4.7 milyar dakika.
Facebook’da 24 saat içinde 532 milyon kez durum update ediliyor.
Yine Facebook’ta bir günde 250 bin fotoğraf ediliyor. Eğer bu fotoğrafları basıp üst üste koyarsanız 80 tane Eyfel Kulesi kadar uzun olur.
Netflix’le ilgili istatistikler de bir hayli  ilginç.
İnsanlar eski tv dizilerini ve filmleri seyretmek için netflix’te günde 22 milyon saat geçiriyorlar.
YouTube’a bir günde yüklenen 864 bin saatlik video, 98 yıl boyunca durmaksızın kedi videosu izlemenizle eşdeğer süreye sahip.
İnternet kullanıcıların her gün 14.6 dakikayı porno izlemeye ayırıyor. “Türkiye’de bu veri ne kadardır merak ediyorum”
Pandora sitesinde günde 18.7 milyon saat müzik dinleniyor.
Dünyaya bir günde ortalama 371 bin bebek gelirken, bir günde 378 bin iPhone satılıyor.
Günde ortalama 1288 yeni uygulama indiriliyor.
Bu veriler 2012 yılının son verileri, 2013 yının ilk yarısının güncel verileri ulaştığında eminimki yukarıdaki rakamların bir çoğu yükseliş gösterek.
kaynak:http://sosyalmedya-tr.com

0 yorum:

Yorum Gönder